Hľadáte recept na nízkosacharidový obed, ktorý budete mať hotový iba za pár minút? V tom prípade stavte na tieto zapečené konjakové cestoviny, ktoré vás prekvapia sviežou chuťou paradajok, tuniaka, mozzarelly a parmezánu.
Čo budete potrebovať (na 1 porciu):
- 150g BIO konjakových penne
- 1 konzervu tuniaka vo vlastnej šťave
- 200 g krájaných paradajok
- 1 menšiu cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- Hrsť parmezánu
- Hrsť strúhanej mozzarelly
- Olivový olej
- Bazalku
- Soľ a korenie
Postup:
Výhodou konjakových cestovín v náleve je to, že ide o hotový pokrm. To znamená, že ich nemusíte variť a príprava takého obedu je veľmi rýchla.
Po vybratí z balenia ich dvakrát až trikrát prepláchnite pod tečúcou vodou, vďaka čomu odstránite ich miernu arómu.
Rúru si predhrejte na 200°C. Cibuľu si olúpte a nakrájajte na malé kocky. Na panvici si rozohrejte kvapku olivového oleja a nechajte cibuľu na ňom zosklovatieť. Následne pridajte bazalku a nechajte ju poriadne rozvoňať. Cesnak olúpte, prelisujte a pridajte ho na panvicu.
Následne vmiešajte krájané paradajky. Použiť môžete buď čerstvé, alebo z konzervy. Pridajte tuniaka a všetko dobre premiešajte. V prípade potreby osoľte a okoreňte podľa chuti.
Pripravte si menšiu zapekaciu misku. Zmes premiešajte s cestovinami a všetko vložte do pekáča. Vršok pokrmu posypte parmezánom a strúhanou mozzarellou.
Pekáč vložte do predhriatej rúry a nechajte zhruba 15 až 20 minút zapiecť. Servírujte s ozdobou vo forme čerstvej bazalky.