Nenechajte si ujsť tie najlepšie akcie a ponuky! Doprava zadarmo, akcie a zľavy na produkty, novinky a veľa ďalšieho.

Bolonské špagety s Usui cestovinami

Hlavné jedlá
Bolonské špagety s Usui cestovinami

Bolonské špagety sú typickým talianskym jedlom, a ako ich názov napovedá, sú typické práve pre mesto Bologna. Jedná sa o pokrm, ktorého základom je mleté mäso – ragú. Rovnaká zmes mäsa sa používa aj na prípravu lasagní a môže byť servírovaná aj s inými cestovinami ako sú špagety. Prvý recept na bolonskú omáčku pochádza z 18. storočia. A ako je vidieť, bol taký dobrý, že sa zachoval dodnes a chutí všetkým naprieč kontinentmi.

Čo budete potrebovať

  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • Tri väčšie paradajky (je možné nahradiť pasírovanými paradajkami kúpenými v obchode)
  • ½ kilá mletého mäsa, pre diétny variant zvoľte kuracie (ideálne namleté doma)
  • Cesnak
  • Paradajkový pretlak
  • Olivový olej
  • Cukor alebo erytritol
  • Soľ, čierne korenie, bazalku
  • Biele víno
  • Fettuccine USUI

Ako na to

Cibuľu olúpte a nakrájajte najemno. Vo vyššej panvici rozohrejte olej a na ňom najskôr pomaly zahrejte na plátky nakrájaný cesnak (keď sa rozvonia) a potom orestujte cibuľku. Pozor, cesnak nesmie zhnednúť, inak zhorkne. Pridajte paradajkový pretlak a chvíľku restujte - znížite tak jeho kyslosť.

Medzitým nakrájajte nadrobno paradajky a pridajte ich do panvice. Následne pridajte mleté mäso, ktoré vareškou oddeľujte a restujte. Osoľte a okoreňte, prípadne prilejte vodu a biele víno. Dochuťte cukrom alebo sladidlom. Prikryte panvicou a za občasného miešania nechajte na miernom ohni cca 15 minút prebublávať. Medzitým vyberte z obalu Usui cestoviny a prepláchnite ich pod tečúcou vodou.

Potom ich pridajte do pripravenej omáčky, pridajte bazalku a nechajte všetko spoločne ešte prehriať. Dobrú chuť.

Usui

Konjakové fettuccine USUI sú zdravou alternatívou k tradičným cestovinám, ktoré sú vyrobené z konjakovej hľuzy. Tieto špagety sú takmer bez kalórií a obsahujú veľmi malé množstvo sacharidov, čo je ideálna voľba pre tých, ktorí chcú znížiť príjem kalórií a sacharidov vo svojej strave.

Fettuccine USUI majú neutrálnu chuť, čo znamená, že sú skvelé ako príloha k akémukoľvek jedlu. Môžu byť použité v klasických talianskych receptoch, ale aj v exotickejších pokrmoch ako sú woky alebo šaláty.

Okrem toho majú konjakové fettuccine USUI niekoľko zdravotných výhod. Obsahujú vlákninu, ktorá môže prispieť k pocitu sýtosti a regulácii hladiny cukru v krvi. Sú tiež vhodné pre ľudí s rôznymi diétnymi obmedzeniami, ako je napr. bezlepková diéta.

Ak hľadáte spôsob, ako znížiť kalorický príjem a zvýšiť vlákninu vo svojej strave, konjakové fettuccine USUI sú skvelou voľbou, ktorá vám umožní stále si vychutnať obľúbené cestoviny bez viny.

Může se Vám hodit


Další články

Raňajky
hemendex s cibuľou a parmezánom

hemendex s cibuľou a parmezánom

Číst článek
Raňajky
Cuketové cupcakes

Cuketové cupcakes

Číst článek
Z konjaku
Špagety all´amatriciana

Špagety all´amatriciana

Číst článek