Nenechajte si ujsť tie najlepšie akcie a ponuky! Doprava zadarmo, akcie a zľavy na produkty, novinky a veľa ďalšieho.

Maďarský guláš s Usui cestovinami

Hlavné jedlá
Maďarský guláš s Usui cestovinami

Nebudete tomu možno veriť, ale história guláša siaha až do ôsmeho storočia. A meno, ktoré tento pokrm má, zdedil po jeho prvom kuchárovi – pastierovi „Gulyásovi“. V pôvodnej verzii išlo o polievku, ktorej základom bolo mäso, cibuľa a paprika (často ale aj mrkva a knedle). Postupne sa maďarský guláš rozšíril do celého sveta, ale už v podobe zahustenej omáčky. V Maďarsku sa guláš dodnes podáva s chlebom.

Čo budete potrebovať

  • 2 stredne veľké cibule
  • ½ kila mäsa (je jedno, aké zvolíte)
  • Sušenú papriku
  • Korenie Maďarský na guláš (nemusí byť)
  • Hladkú múku
  • Olej
  • Múku
  • Soľ, čierne korenie
  • Cestoviny penne USUI

Ako na to

Mäso očistite a nakrájajte na kocky. Cibuľu olúpte a nakrájajte najemno. Do hrnca nalejte olej a po jeho zahriatí pridajte cibuľu. Keď cibuľa zosklovatie, pridajte mäso a osmažte ho zo všetkých strán. Prisypte papriku a korenie na guláš. Znovu restujte, ale len chvíľku, aby vám paprika nezhorkla. Potom zalejte vodou, osoľte, okoreňte, prikryte pokrievkou a na miernom ohni nechajte variť až do zmäknutia mäsa. Na panvičke znova rozohrejte olej, pridajte zhruba 3 lyžice múky a pripravte tmavú zápražku. Tú potom prilejte do guláša. Ak sa vám nechce robiť záprašku, môžete použiť aj tú sypanú, ktorá sa predáva v obchodoch. Usui cestoviny prepláchnite pod horúcou tečúcou vodou a servírujte spolu s omáčkou. Dobrú chuť.

Usui

Konjakové cestoviny penne USUI sú prelomom v oblasti zdravého stravovania. Vyrobené sú z konjakovej hľuzy. Prinášajú skvelú možnosť vychutnať si cestoviny bez zbytočných kalórií a sacharidov. Vďaka svojmu obsahu rozpustnej vlákniny glukomanán môžu pomôcť podporiť pocit sýtosti, čo môže byť pre tých, ktorí dbajú na svoju postavu, veľmi užitočné.

Jednou z výhod konjakových cestovín USUI v tvare penne je aj ich rýchla príprava. Nemusíte ich variť. Stačí ich len prepláchnuť pod tečúcou studenou vodou a sú pripravené na servírovanie. Sú skvelou prílohou pre rôzne pokrmy, od cestovinových šalátov po teplé pokrmy s omáčikmi. Skvele sa hodia aj ku gulášu. Vďaka svojej neutrálnej chuti dokážu zvýrazniť všetky lahodné ingrediencie, ktoré k nim pridáte.

Pokiaľ hľadáte výživnú alternatívu k tradičným cestovinám, ktorá vám umožní užiť si obľúbené pokrmy bez zbytočného príjmu kalórií, konjakové cestoviny USUI v tvare penne sú pre vás ideálnou voľbou. Vaše chuťové poháriky aj váš žalúdok vám za to poďakujú.

Může se Vám hodit


Další články

Magazín
Ako schudnúť ruky?

Ako schudnúť ruky?

Číst článek
Magazín
Vlašské orechy: Studnica zdravia

Vlašské orechy: Studnica zdravia

Číst článek
Nátierky
Zelerová nátierka

Zelerová nátierka

Číst článek