Základom tradičnej vietnamskej polievky sú rezance, mäso, vývar a bylinky. Ak máte radi ázijskú kuchyňu, inšpirujte sa naším receptom, ktorý navyše klasické ryžové rezance nahrádza rezancami z konjaku. Tie majú ku kalóriám asi tak ďaleko, ako je z Bratislavy do Vietnamu a možno ešte ďalej. Chutná polievka zahreje, zasýti a je ideálna pre low carb jedálniček.
Časová náročnosť: 1 hodina
Čo budete potrebovať:
- Konjakové vlasové rezance Usui
- Hovädzí močing a kosti na vývar
- Hovädzia sviečková (či iného dobrého hovädzieho mäsa)
- Jarná cibuľka
- Zväzok koriandra
- Limetka
- Korenie (badián, kardamón a celá škorica)
- Čerstvý zázvor
- Chilli papričky
- Bambusové klíčky
- Rybia omáčka
- Citrónová tráva
Postup:
Ideálne je pripraviť si z hovädzieho močingu, kostí a korenia silný vývar. Ten sa zvyčajne varí asi 5 hodín na veľmi miernom ohni a následne je potrebné dôkladne ho scediť. Na oleji orestujte korenie (škoricu, kardamóm a badián), pridajte očistený zázvor a cibuľku a ešte raz krátko orestujte. Obsah panvice pridajte k vývaru a všetko varte ešte ďalších 10 minút.
Hovädziu sviečkovú nakrájajte na tenké plátky a marinujte s lyžičkou rybacej omáčky. Vlasové rezance prepláchnite studenou vodou a spolu s mäsom pridajte do vriaceho vývaru. Povarte 2 minúty a servírujte do hlbokej misy. Navrch pridajte čerstvý koriander, bambusové klíčky a citrónovú trávu a zvlášť servírujte chilli papričky s limetkou.