Rizoto s hubami predstavuje v našej kuchyni klasiku. Huby sú zdrojom vitamínov a minerálnych látok a navyše sú bez tuku a kalórií. Keď k tomu pridáte nízkokalorickú konjakovú ryžu, môžete si bez výčitiek dopriať hneď dvojitú porciu. Odporúčáme pridať tymian, ktorý dodá rizotu špecifickú chuť aj prenikavú vôňu. Navyše podporuje trávenie ťažkých jedál a má mimoriadne dezinfekčné vlastnosti.
Časová náročnosť: 10 minút
Čo budete potrebovať:
- 1x balenie USUI konjakovej ryže.
- 200 g lesných húb alebo šampiňónov'.
- 100 ml zeleninového vývaru.
- Jarnú cibuľku.
- 1 lyžica masla / olivového oleja.
- Korenie podľa chuti - odporúčame čerstvý tymián.
- Parmezán na posypanie.
- Soľ a korenie na ochutenie.
Ako na to
Na panvici zohrejte olej alebo maslo a na tenké plátky nakrájané huby. Zmes dôkladne premiešajte a pár minút restujte. Po chvíli prilejte zeleninový vývar a povarte, kým sa voda trochu odparí. Medzitým vyberte USUI ryžu z obalu, pridajte do hubovej zmesi a zamiešajte. Potom stačí len dochutiť soľou a korením, posypať nastrúhaným parmezánom, lístkami tymiánu a môžete servírovať.
Tip: Ak ste milovníci vyprážanej cibuľky, tak si na začiatku varenia dajte trochu cibule bokom, opražte ju dozlatista a na záver ňou rizoto ozdobte spoločne s tymiánom a parmezánom.
Dobrú chuť!