Časová náročnosť: 30 minút
Čo budete potrebovať:
- Kyslú kapustu
- Ghí
- Cibuľu
- Bobkový list
- Nové korenie
- Mrvu
- Zeler
- Vajcia
- Klobásu (ideálne šunkovú)
- Smotanu na varenie
- Huby
V hrnci zohrejte ghí, na ktorom orestujte očistenú zeleninu a nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa zosklovatie, pridajte očistenú a na kocky nakrájanú mrkvu a zeler, na kolieska nakrájanú klobásu, korenie, kapustu bez nálevu a osoľte. Zalejte vodou a nechajte variť do zmäknutia zeleniny. Sušené huby vložte do misky, zalejte vlažnou vodou a po ich zmäknutí pridajte do polievky. Prilejte smotanu, rozšľahané vajce, dosoľte a nechajte ešte približne 10 minút variť.