Ak máte radi sladké kaše, makovú omáčku si určite obľúbite. Mak je bohatým zdrojom vitamínov a minerálnych látok a obsahuje až dvanásťkrát viac vápnika ako mlieko. Maková omáčka sa často podáva k dukátovým buchtičkám alebo koláčikom z kysnutého cesta. My pre vás máme zdravší variant, kde cukor nehrá hlavnú rolu. V kombinácii s konjakovými fettuccine totiž hravo vykúzlite nízkokalorickú pochúťku, ktorú si môžete vychutnať bez výčitiek.
Časová náročnosť: 10 minút
Čo budete potrebovať:
- Konjakové fettuccine Usui
- Mletý mak
- Polotučné mlieko
- Čakankový sirup
- Škoricu
- Citrónovú kôru
- Vlašské orechy
- Hrozienka
Postup:
V hrnčeku zohrejte mlieko, pridajte mletý mak a na miernom ohni stále miešajte. Po zhustnutí oslaďte troškou škorice, čakankovým sirupom a pridajte citrónovú kôru. Konjakové fettuccine pridajte do makovej omáčky a všetko chvíľu dôkladne miešajte. Na záver posypte nasekanými vlašskými orechami.