Nenechajte si ujsť tie najlepšie akcie a ponuky! Doprava zadarmo, akcie a zľavy na produkty, novinky a veľa ďalšieho.

Fettuccine s makovou omáčkou a vlašskými orechami

Z konjaku
Fettuccine s makovou omáčkou a vlašskými orechami

Ak máte radi sladké kaše, makovú omáčku si určite obľúbite. Mak je bohatým zdrojom vitamínov a minerálnych látok a obsahuje až dvanásťkrát viac vápnika ako mlieko. Maková omáčka sa často podáva k dukátovým buchtičkám alebo koláčikom z kysnutého cesta. My pre vás máme zdravší variant, kde cukor nehrá hlavnú rolu. V kombinácii s konjakovými fettuccine totiž hravo vykúzlite nízkokalorickú pochúťku, ktorú si môžete vychutnať bez výčitiek.

Časová náročnosť: 10 minút

Čo budete potrebovať:

Postup:

V hrnčeku zohrejte mlieko, pridajte mletý mak a na miernom ohni stále miešajte. Po zhustnutí oslaďte troškou škorice, čakankovým sirupom a pridajte citrónovú kôru. Konjakové fettuccine pridajte do makovej omáčky a všetko chvíľu dôkladne miešajte. Na záver posypte nasekanými vlašskými orechami.


Další články

Hlavné jedlá
Maďarský guláš s Usui cestovinami

Maďarský guláš s Usui cestovinami

Číst článek
Magazín
Staňte sa naším partnerom

Staňte sa naším partnerom

Číst článek
Polievky
Brokolicová polievka s krutónmi

Brokolicová polievka s krutónmi

Číst článek