Caesar šalát je obľúbeným jedlom po celom svete. Považuje sa za klasiku medzi šalátmi. Tento jednoduchý, ale chutný šalát sa stal ikonou americkej kuchyne a je obľúbeným pre svoje bohaté chute a chrumkavosť.
Pôvod tohto šalátu je prisudzovaný slávnemu taliansko-americkému kuchárovi Caesarovi Cardinimu, ktorý ho prvýkrát pripravil v roku 1924 v jeho reštaurácii v Tijuane v Mexiku.
Čo budete potrebovať:
- hlávkový šalát
- kuracie prsné rezne
- slaninu
- cesnak
- vajcia
- parmezán
Na zálievku:
- jogurt
- olivový olej
- citrón
- parmezán
- ančovičky rozdrvené
- balzamikový ocot
- čerstvú bazalku
- low carb horčicu
- cesnak
- soľ, korenie
Natrhajte šalát na menšie kúsky. Narežte mäso na tenké plátky a natrhajte slaninu na kúsky. Opečte na panvičke so strúčikom cesnaku, kým nezíska zlatistú farbu. Zmiešajte ingrediencie na zálievku a rozmixujte ich na hladkú kašu pomocou ponorného mixéra. Uvarte vajcia natvrdo. Na šalát rozložte upečenú slaninu a mäso, následne položte vajcia. Posypte parmezánom a pokvapkajte zálievkou. Ak máte radi krutóny, pripravte si ich na panvičke s trochou oleja z proteínového pečiva.