Grilované kura v barbecue marináde je nesmrteľné. Keď si marinádu pripravíte doma, a to v low carb verzii, to ešte len bude pochúťka. Rúru v recepte môžete bez obáv nahradiť vonkajším grilom a na párty budete za hviezdu.
Čo budete potrebovať
- olivový alebo avokádový olej
- cibuľu nakrájanú nadrobno
- kečup bez kalórií
- údenú papriku
- čakankový sirup
- jablčný ocot
- soš čierne korenie podľa chuti
Na kura:
- olivový alebo repkový olej
- kuracie stehná
Cibuľku orestujte na oleji. Keď zosklovatie, pridajte ostatné ingrediencie. Pomaly varte na miernom plameni, aby sa odparila voda a všetko sa spojilo dohromady. Nechajte vychladnúť. Marinádu si môžete pripraviť aj dopredu a skladovať v chladničke.
Rúru zohrejte na 200 stupňov. Kuracie stehná zo všetkých strán potrite olejom, okoreňte a osoľte. Kura uložte kožou nadol na plech vystlaný papierom na pečenie alebo alobalom. Pečte asi 25 minút. Plech vyberte a teplotu zvýšte na 220 stupňov. Každý kúsok kuraťa potrite marinádou z obidvoch strán a pečte ďalších cca 5 minút. Tento krok zopakujte ešte raz alebo dvakrát.