Ikona talianskej kuchyne má svoje korene v malom mestečku Amatrice a je dôkazom toho, že na uvarenie lahodného talianskeho jedla stačí len pár surovín. Konjakové špagety znížia kalorickú hodnotu tohto pokrmu na minimum, takže si ich môžete vychutnať bez výčitiek.
Časová náročnosť: 30 minút
Čo budete potrebovať:
- konjakové špagety USUI
- plátok slaniny
- biele víno
- paradajky v konzerve
- mrkvu
- cesnak
- cibuľu
- parmezán
- rozmarín
- soľ a čierne korenie
Postup:
Slaninu nakrájajte na pásiky a restujte na strednej teplote približne 10 minút. Keď bude pekne chrumkavá, nechajte ju na papierovej utierke okvapkať. Do prázdneho hrnca vhoďte nakrájanú cibuľu a nakrájanú očistenú mrkvu, osoľte a zľahka restujte približne 5 minút. Pridajte najemno nakrájaný cesnak a rozmarín a ešte chvíľu opekajte. Následne základ zalejte vínom a varte približne 5 minút. Po chvíli pridajte nakrájané konzervované paradajky, hrniec na polovicu prikryte pokrievkou, stlmte teplotu a za občasného miešania omáčku varte do zhustnutia.
Medzitým vyberte konjakové špagety z balenia a pod tečúcou vodou niekoľkokrát prepláchnite. V momente, keď je omáčka hotová, do nej zamiešajte slaninu, soľ, čierne korenie, špagety a ešte chvíľu prehrievajte. Na záver naservírujte na tanier, posypte parmezánom a pustite sa do toho.
Tip: Omáčku varte tak dlho, aby sa všetky suroviny dostatočne prepojili. Výsledkom bude výrazná a delikátna chuť.