Šopský šalát je jedným z najobľúbenejších pokrmov v balkánskej kuchyni. Tento osviežujúci šalát je tradične pripravovaný s paradajkami, uhorkou, paprikou, cibuľou a balkánskym syrom. Hoci táto kombinácia ingrediencií je už sama o sebe skvelá, existuje aj variant, ktorý je vhodný pre tých, ktorí preferujú low carb jedlá.
Šopský šalát low carb je bezlepkovým variantom tohto tradičného pokrmu. Okrem toho, že je to skvelá voľba pre tých, ktorí držia low carb diétu, je tiež bohatý na vitamíny a minerály. Tento šalát je bohatý na vlákninu, ktorá pomáha udržovať stabilnú hladinu cukru v krvi a podporuje správne trávenie.
Čo budete potrebovať:
- paradajku
- uhorku
- papriku
- cibuľu
- citrón
- čakankový sirup
- syr balkánskeho typu
- olivový olej
- soľ
Umyte a nakrájajte zeleninu na drobné kocky a umiestnite ju do misy. Pridajte nakrájaný balkánsky syr. Potom zalejte všetko olivovým olejom, citrónom, čakankovým sirupom a dochuťte soľou. Nakoniec dôkladne šalát premiešajte.