Nenechajte si ujsť tie najlepšie akcie a ponuky! Doprava zadarmo, akcie a zľavy na produkty, novinky a veľa ďalšieho.

Roštenka na hubách s Usui ryžou

Hlavné jedlá
Roštenka na hubách s Usui ryžou

Roštenka na hubách je jedným z najobľúbenejších slovenských jedál. Nielen, že skvele chutí a aj v zime vám pripomenie pokojné chvíle v lese, kde ste huby zbierali, ale vďaka hubám, urobíte aj niečo pre svoje zdravie.

Ako sa všeobecne vie, huby majú totiž skvelý vplyv na vaše telo. U roštenky je ale potrebné si dávať pozor na jej prípravu. Stavte na veľmi pomalé ťahanie. Pokiaľ by ste ju totiž varili (prípadne dusili) príliš rýchlo, budete z nej mať „podrážku“.

Čo budete potrebovať

  • ½ roštenky
  • Cibuľu
  • Huby (čerstvé, mrazené alebo sušené)
  • Olej
  • Tmavú zápražku
  • Soľ, mleté korenie
  • Ryžu Usui

Ako na to

Mäso osušte a nakrájajte na tenké plátky. Naklepte, osoľte a okoreňte. Cibuľu olúpte a nakrájajte najemno. V hlbokom hrnci rozohrejte olej a vložte cibuľu.

Zároveň s tým začnite do hrnca vkladať plátky mäsa. Po orestovaní z oboch strán plátok mäsa vyberte na tanier a pokračujte, kým neorestujete všetko mäso.

V hrnci sa vám môže začať robiť hnedý prípek - toto nie je na škodu - omáčka sa vďaka nemu zafarbí dohneda. Po orestovaní všetkých plátkov ich vráťte do hrnca – prilejte aj výpek, ktorý z mäsa vytiekol. Zalejte vriacou vodou, priklopte pokrievkou a nechajte variť až do zmäknutia.

Pridajte huby (ak použijete sušené, namočte ich pred varením do vlažnej vody aspoň na 20 minút a do hrnca ich pridajte aj s vodou, v ktorej ste ich odmáčali). Pokiaľ je mäso mäkké, zahustite tmavou zápražkou a nechajte ešte cca 20 minút variť. Usui ryžu prepláchnite pod teplou vodou a môžete podávať. Dobrú chuť.

Usui

Konjaková ryža USUI je vhodná pre ľudí sceliakiou alebo gluténovou intoleranciou. Tiež je výborná pre vegánov a vegetariánov, pretože je rastlinného pôvodu.

Konjaková ryža USUI získava stále väčšiu popularitu vďaka svojim pozitívnym zdravotným vlastnostiam a výnimočnej štruktúre. Táto ryža je vyrobená z koreňa konjakovej rastliny, konkrétne z rastliny Amorphophallus konjac, ktorá je pôvodom zÁzie.

Čo robí konjakovú ryžu USUI tak zvláštne, je jej nízky obsah kalórií a vysoký obsah vlákniny. Konjaková ryža USUI je skvelá pre tých, ktorí chcú znížiť príjem kalórií alebo sacharidov, alebo pre tých, ktorí sa snažia udržať zdravú hmotnosť. Vďaka svojej nízkej energetickej hodnote je tiež skvelou voľbou pre ľudí, ktorí držia diétu s obmedzeným príjmom kalórií.

Nezabúdajme ani na zdravotné prínosy. Konjaková ryža USUI môže prispieť k regulácii hladiny cukru v krvi a pomôcť znížiť cholesterol. Vďaka vysokému obsahu vlákniny môže taktiež podporovať tráviaci systém.

Může se Vám hodit


Další články

Hlavné jedlá
Bolonské špagety s Usui cestovinami

Bolonské špagety s Usui cestovinami

Číst článek
Z konjaku
Konjakové cestoviny s tuniakom a paradajkami

Konjakové cestoviny s tuniakom a paradajkami

Číst článek
Hlavné jedlá
Plnená paprika

Plnená paprika

Číst článek