Nenechajte si ujsť tie najlepšie akcie a ponuky! Doprava zadarmo, akcie a zľavy na produkty, novinky a veľa ďalšieho.

Paradajková omáčka s masovými guľami a Usui ryžou

Hlavné jedlá
Paradajková omáčka s masovými guľami a Usui ryžou

Tiež ste si mysleli, že paradajková omáčka má korene v českej kuchyni? Omyl. Paradajková omáčka vznikla v Taliansku. Prvé zmienky o tejto omáčke sa objavujú už v 18. storočí a to v Neapole. Hlavnou surovinou tejto omáčky sú totiž, ako inak, paradajky. A tie sa na naše územie rozšírili až v 30. rokoch 19. storočia.

Čo budete potrebovať

  • ½ kila mletého mäsa (je jedno, aké zvolíte)
  • Paradajkový pretlak
  • Olivový olej
  • Cukor alebo erytritol
  • Mletú škoricu
  • Maslo alebo Ghí
  • Cibuľu
  • Soľ
  • Ryžu Usui

Ako na to

Mleté mäso osoľte a zamiešajte doň najemno nakrájanú cibuľu. Vytvarujte guličky, ktoré dajte na plech vyložený papierom na pečenie. Dajte piecť do rúry na 170 stupňov zhruba na 30 minút (guličky by po prepečení mali mať zlatistú farbu).

Kým sa upečú, pripravte si omáčku. Na panvici rozohrejte maslo a hneď potom pridajte paradajkový pretlak. Nechajte ho prevariť, odstránite tak jeho kyslosť. Prisypte cukor, ktorý môže skaramelizovať.

Prilejte vodu tak, aby omáčka bola stredne hustá. Dosoľte podľa svojej chuti. Prisypte škoricu a znovu nechajte prevariť. Do hotovej omáčky pridajte mäsové guličky. Servírujte s Usui ryžou, ktorú pred konzumáciou prepláchnite pod tečúcou vodou. Dobrú chuť.

Usui

Konjaková ryža USUI vytvorená z konjakovej rastliny je prelomom v oblasti zdravej výživy. Táto ryža ponúka zdravú a nízkokalorickú alternatívu k tradičnej ryži, čo ju robí vhodnou pre tých, ktorí chcú udržať zdravú hmotnosť a stravovacie návyky.

Veľkou prednosťou konjakovej ryže USUI je jej vysoký obsah vlákniny glukomanánu, ktorá prispieva k zvýšeniu pocitu sýtosti. To môže byť prospešné pri znižovaní príjmu kalórií a dosiahnutí cieľov týkajúcich sa hmotnosti. Navyše táto ryža je bezlepková, čo ju robí skvelou voľbou pre ľudí s celiakiou a gluténovou intoleranciou.

Vďaka neutrálnej chuti môžete konjakovú ryžu USUI kombinovať s rôznou škálou pokrmov. Hodí sa do ázijských, európskych, talianskych kuchýň a množstva ďalších.

Může se Vám hodit


Další články

Magazín
Ako schudnúť v tvári

Ako schudnúť v tvári

Číst článek
Polievky
Tekvicová polievka

Tekvicová polievka

Číst článek
Magazín
Ako schudnúť tuk? Vytrvajte, oplatí sa to.

Ako schudnúť tuk? Vytrvajte, oplatí sa to.

Číst článek