Nenechajte si ujsť tie najlepšie akcie a ponuky! Doprava zadarmo, akcie a zľavy na produkty, novinky a veľa ďalšieho.

Bolonské špagety s Usui cestovinami

Hlavné jedlá
Bolonské špagety s Usui cestovinami

Bolonské špagety sú typickým talianskym jedlom, a ako ich názov napovedá, sú typické práve pre mesto Bologna. Jedná sa o pokrm, ktorého základom je mleté mäso – ragú. Rovnaká zmes mäsa sa používa aj na prípravu lasagní a môže byť servírovaná aj s inými cestovinami ako sú špagety. Prvý recept na bolonskú omáčku pochádza z 18. storočia. A ako je vidieť, bol taký dobrý, že sa zachoval dodnes a chutí všetkým naprieč kontinentmi.

Čo budete potrebovať

  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • Tri väčšie paradajky (je možné nahradiť pasírovanými paradajkami kúpenými v obchode)
  • ½ kilá mletého mäsa, pre diétny variant zvoľte kuracie (ideálne namleté doma)
  • Cesnak
  • Paradajkový pretlak
  • Olivový olej
  • Cukor alebo erytritol
  • Soľ, čierne korenie, bazalku
  • Biele víno
  • Fettuccine USUI

Ako na to

Cibuľu olúpte a nakrájajte najemno. Vo vyššej panvici rozohrejte olej a na ňom najskôr pomaly zahrejte na plátky nakrájaný cesnak (keď sa rozvonia) a potom orestujte cibuľku. Pozor, cesnak nesmie zhnednúť, inak zhorkne. Pridajte paradajkový pretlak a chvíľku restujte - znížite tak jeho kyslosť.

Medzitým nakrájajte nadrobno paradajky a pridajte ich do panvice. Následne pridajte mleté mäso, ktoré vareškou oddeľujte a restujte. Osoľte a okoreňte, prípadne prilejte vodu a biele víno. Dochuťte cukrom alebo sladidlom. Prikryte panvicou a za občasného miešania nechajte na miernom ohni cca 15 minút prebublávať. Medzitým vyberte z obalu Usui cestoviny a prepláchnite ich pod tečúcou vodou.

Potom ich pridajte do pripravenej omáčky, pridajte bazalku a nechajte všetko spoločne ešte prehriať. Dobrú chuť.

Usui

Konjakové fettuccine USUI sú zdravou alternatívou k tradičným cestovinám, ktoré sú vyrobené z konjakovej hľuzy. Tieto špagety sú takmer bez kalórií a obsahujú veľmi malé množstvo sacharidov, čo je ideálna voľba pre tých, ktorí chcú znížiť príjem kalórií a sacharidov vo svojej strave.

Fettuccine USUI majú neutrálnu chuť, čo znamená, že sú skvelé ako príloha k akémukoľvek jedlu. Môžu byť použité v klasických talianskych receptoch, ale aj v exotickejších pokrmoch ako sú woky alebo šaláty.

Okrem toho majú konjakové fettuccine USUI niekoľko zdravotných výhod. Obsahujú vlákninu, ktorá môže prispieť k pocitu sýtosti a regulácii hladiny cukru v krvi. Sú tiež vhodné pre ľudí s rôznymi diétnymi obmedzeniami, ako je napr. bezlepková diéta.

Ak hľadáte spôsob, ako znížiť kalorický príjem a zvýšiť vlákninu vo svojej strave, konjakové fettuccine USUI sú skvelou voľbou, ktorá vám umožní stále si vychutnať obľúbené cestoviny bez viny.

Může se Vám hodit


Další články

Polievky
Karfiolová polievka

Karfiolová polievka

Číst článek
Hlavné jedlá
Grilovaná omeleta

Grilovaná omeleta

Číst článek
Magazín
Kuskus je prílohou plnou živín aj vitamínov

Kuskus je prílohou plnou živín aj vitamínov

Číst článek