Nenechajte si ujsť tie najlepšie akcie a ponuky! Doprava zadarmo, akcie a zľavy na produkty, novinky a veľa ďalšieho.

Paradajková omáčka s hovädzím mäsom a penne

Z konjaku
Paradajková omáčka s hovädzím mäsom a penne

Paradajková omáčka je typická svojou sladkou chuťou a pripraviť sa dá na množstvo spôsobov. Napriek tomu, že ju sprevádza povesť tučnejšieho pokrmu, ľahko sa dá pripraviť aj v odľahčenej verzii. Stačí klasickú prílohu v podobe cestovín alebo knedle nahradiť nízkokalorickými konjakovými penne.

Časová náročnosť: 30 minút

Čo budete potrebovať:

  • Konjakové penne Usui
  • Hovädzie plece
  • Olivový olej
  • Paradajkový pretlak
  • Ryžovú múku
  • Mrkvu
  • Cibuľu
  • Zeler
  • Cesnak
  • Petržlen
  • Ocot
  • Korenie (klinčeky, bobkový list)
  • Soľ 

Postup:

Mäso spolu s očistenou zeleninou zalejte asi 1,5 litrom vody a povarte domäkka. Na olivovom olej orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, vmiešajte pretlak, minútku restujte a zasypte ryžovou múkou. Povarte ďalšiu pol minútku. Následne vmiešajte vývar z mäsa, pridajte soľ, ocot, klinčeky a 20-30 minút povarte. Cez sitko omáčku prepasírujte alebo vylovte všetko korenie a rozmixujte. Mäso nakrájajte na plátky a pridajte konjakové penne.


Další články

Hlavné jedlá
Hrachová kaša

Hrachová kaša

Číst článek
Polievky
Biela valašská kyselica

Biela valašská kyselica

Číst článek
Z konjaku
Fettuccine s makovou omáčkou a vlašskými orechami

Fettuccine s makovou omáčkou a vlašskými orechami

Číst článek