Nenechajte si ujsť tie najlepšie akcie a ponuky! Doprava zadarmo, akcie a zľavy na produkty, novinky a veľa ďalšieho.

Maďarský guláš s Usui cestovinami

Hlavné jedlá
Maďarský guláš s Usui cestovinami

Nebudete tomu možno veriť, ale história guláša siaha až do ôsmeho storočia. A meno, ktoré tento pokrm má, zdedil po jeho prvom kuchárovi – pastierovi „Gulyásovi“. V pôvodnej verzii išlo o polievku, ktorej základom bolo mäso, cibuľa a paprika (často ale aj mrkva a knedle). Postupne sa maďarský guláš rozšíril do celého sveta, ale už v podobe zahustenej omáčky. V Maďarsku sa guláš dodnes podáva s chlebom.

Čo budete potrebovať

  • 2 stredne veľké cibule
  • ½ kila mäsa (je jedno, aké zvolíte)
  • Sušenú papriku
  • Korenie Maďarský na guláš (nemusí byť)
  • Hladkú múku
  • Olej
  • Múku
  • Soľ, čierne korenie
  • Cestoviny penne USUI

Ako na to

Mäso očistite a nakrájajte na kocky. Cibuľu olúpte a nakrájajte najemno. Do hrnca nalejte olej a po jeho zahriatí pridajte cibuľu. Keď cibuľa zosklovatie, pridajte mäso a osmažte ho zo všetkých strán. Prisypte papriku a korenie na guláš. Znovu restujte, ale len chvíľku, aby vám paprika nezhorkla. Potom zalejte vodou, osoľte, okoreňte, prikryte pokrievkou a na miernom ohni nechajte variť až do zmäknutia mäsa. Na panvičke znova rozohrejte olej, pridajte zhruba 3 lyžice múky a pripravte tmavú zápražku. Tú potom prilejte do guláša. Ak sa vám nechce robiť záprašku, môžete použiť aj tú sypanú, ktorá sa predáva v obchodoch. Usui cestoviny prepláchnite pod horúcou tečúcou vodou a servírujte spolu s omáčkou. Dobrú chuť.

Usui

Konjakové cestoviny penne USUI sú prelomom v oblasti zdravého stravovania. Vyrobené sú z konjakovej hľuzy. Prinášajú skvelú možnosť vychutnať si cestoviny bez zbytočných kalórií a sacharidov. Vďaka svojmu obsahu rozpustnej vlákniny glukomanán môžu pomôcť podporiť pocit sýtosti, čo môže byť pre tých, ktorí dbajú na svoju postavu, veľmi užitočné.

Jednou z výhod konjakových cestovín USUI v tvare penne je aj ich rýchla príprava. Nemusíte ich variť. Stačí ich len prepláchnuť pod tečúcou studenou vodou a sú pripravené na servírovanie. Sú skvelou prílohou pre rôzne pokrmy, od cestovinových šalátov po teplé pokrmy s omáčikmi. Skvele sa hodia aj ku gulášu. Vďaka svojej neutrálnej chuti dokážu zvýrazniť všetky lahodné ingrediencie, ktoré k nim pridáte.

Pokiaľ hľadáte výživnú alternatívu k tradičným cestovinám, ktorá vám umožní užiť si obľúbené pokrmy bez zbytočného príjmu kalórií, konjakové cestoviny USUI v tvare penne sú pre vás ideálnou voľbou. Vaše chuťové poháriky aj váš žalúdok vám za to poďakujú.

Může se Vám hodit


Další články

Magazín
Kešu orechy: Zdravé maškrtenie

Kešu orechy: Zdravé maškrtenie

Číst článek
Z konjaku
Penne à la Arrabiata

Penne à la Arrabiata

Číst článek
Hlavné jedlá
Hubová omáčka s Usui cestovinami

Hubová omáčka s Usui cestovinami

Číst článek