Nenechajte si ujsť tie najlepšie akcie a ponuky! Doprava zadarmo, akcie a zľavy na produkty, novinky a veľa ďalšieho.

Hrachová kaša

Hlavné jedlá
Hrachová kaša

Dochádzajú vám nápady na teplé obedy či večere, alebo sa vám nechce zložito variť? Hrachová kaša je klasika slovenskej kuchyne, ktorá v sebe ukrýva jednoduchosť, ale zároveň bohatú chuť. Tento recept je ideálnou voľbou pre zdravý a sýty obed alebo večeru.

Prečo jesť hrachovú kašu?

Hrachová kaša je výborným zdrojom rastlinných bielkovín, čo ju robí ideálnym jedlom nielen pre vegetariánov, ale aj pre tých, ktorí hľadajú zdravé alternatívy k mäsu. Vďaka vysokému obsahu vlákniny podporuje trávenie a pomáha udržovať dlhodobý pocit sýtosti, čo je výhodné pre každého, kto dbá na svoju postavu alebo sa snaží redukovať telesnú hmotnosť. Navyše hrachová kaša ponúka bohatosť chutí vďaka možnosti variácie s rôznymi druhmi korenia a doplnkov, ako sú napríklad údené mäso alebo zelenina, čo z nej robí nielen zdravú, ale aj chutnú súčasť vášho jedálnička.

 

Čo budete potrebovať

  • Suchý žltý hrach
  • Veľkú cibuľu
  • Cesnak
  • Sadlo alebo olej
  • Klobásu alebo údené mäso (podľa chuti)
  • Soľ a čierne mleté korenie
  • Majoránku
  • Bobkové listy
  • Mletú rasca

Ako na to

Hrach cez noc namočte do studenej vody. Ráno vodu zlejte, hrach dajte variť do čistej vody a varte do zmäknutia. Na masti alebo oleji osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridajte cesnak, bobkové listy, mletú rascu a majoránku. Pre ešte bohatšiu chuť môžete do kaše pridať trochu údenej papriky. Zmes potom pridajte k uvarenému hrachu rovnako tak, ako klobásu alebo údené.

Všetko nechajte variť dohromady asi 15 minút, aby sa chute spojili. Podľa potreby potom osoľte a okoreňte a mäso vyberte na vedľajší tanier. Pre hladšiu konzistenciu kaše ešte zmes rozmixujte ponorným mixérom a môžete podávať.

Doveďte kašu k dokonalosti:

  • Vyskúšajte ku kaši namiesto mäsa opečený chlieb alebo zemiaky. Zaručene vás kombinácia milo prekvapí.
  • Namočením hrachu cez noc si skrátite dobu varenia a zaistíte lepšiu konzistenciu kaše.
  • Kašu môžete servírovať s nakrájanou cibuľkou alebo osmaženou slaninou pre extra chuť.

Může se Vám hodit


Další články

Magazín
Predstavujeme 9 potravín, ktoré vaša pleť nemá rada

Predstavujeme 9 potravín, ktoré vaša pleť nemá rada

Číst článek
Z konjaku
Penne à la Arrabiata

Penne à la Arrabiata

Číst článek
Magazín
Body scrub - výroba peelingu na telo

Body scrub - výroba peelingu na telo

Číst článek